vrijdag 26 december 2008

wb zolder

ik wilde vandaag toch wel een mooier kerstgeschenk geven aan mijn trouwe supporters dan half koers uit de koers te moeten stappen maar het liep langs geen kanten want het ging van kwaad naar erger en daarom ben ik na de koers naar de dokter geweest en heeft hij mij een rust periode ingelast van één week zodat ik in loenhout zeker nie aan de start kom en de volgende wedstrijd pas in tervuren zal zijn.
maar door mijn opgave vandaag verlies ik wel mijn doelstelling om in het eindklassement van de worldcup binnen de eerste tien te eindigen dit sezoen.
gelukkig zijn er nog een tiental dagen voor dat het kampioenschap eraan komen
en ben ik dan van dat virus verlost.

woensdag 24 december 2008

wb nommay

zoals verwacht was het vandaag nie veel beter dan afgelopen vrijdag in de scheldecross maarja ik moest wel starten om mijn elfde plaats te verdedigen in het klassement.
uiteindelijk ben ik er toch ingeslaagd die te behouden na afloop van de race en blijf ik uiteindelijk uitzicht op de tiende plaats behouden want dat is de plaats waar ik in het eindklassement toch wel wil eindigen en het zijn nu maar altijd zeven puntjes die mij van die plaats scheiden en met nog drie wedstrijden te gaan hoop ik dat ik mijn doelstelling zal halen als de gezondheid het niet verder laat afweten.
de wedstrijd was zeer zwaar en ik moest al direkt beginnen achtervolgen na een zeer slechte start,derde laatste in het veld, toch heb ik mij geweerd als een duiveltje in een doosje en heb ik toch nog een 19°plaats weten te behalen en mede door het feit dat mijn rechtstreekse concurente de franse triquet-claude nadia maar op de 24°plaats eindigde blijft die top tien plaats in mijn bereik.
ik hoop nu dat het in zolder een beetje beter zal gesteld zijn en dat ik zo langzaam aan terug de veerle kan worden van enkele weken geleden.

scheldecross


vandaag ben ik naar de scheldecross getrokken om mij te testen hoe het is gesteld met mijn gezondheid in het belang voor het verder verloop van het lopende sezoen.

al vlug bleek dat de gezondheid niet veel voorsteld op het ogenblik alhoewel ik op een mooie achtste plaats eindigde maar normaal moest er veel meer ingezeten hebben daarom ben ik direct na de cross door gereden naar de dokter.

zondag ga ik wel starten in nommay om mijn elfde plaats in het klassement van de world cup te verdedigen.

u ziet duidelijk op de foto hierbij dat het op het ogenblik afzien om een cross tot een goed einde te brengen.


maandag 15 december 2008

mijn derde luik


na een inactiviteit van twee weken, omdat er geen dames wedstrijden voorzien waren op de kalender hier in belgië, begin ik nu vrijdag aan het derde gedeelte van mijn sezoensplanning 2008-2009 en dat is wel het belangrijkste gedeelte van gans het jaar met het bk te ruddervoorde en het wk te hoogerheide op het eind van januari.en ook zijn er drie wedstrijden voor de gva trofee met een klassement waar er toch ook nog enkele euro's te rapen vallen in de eindstand van het klassement.

zoals eerder geschreven begin ik vrijdag in de scheldecross op de linkeroever te antwerpen vanwaar we dan de trip naar het franse nommay ,gelegen op de het drielanden punt frankrijk,duitsland en zwitserland,aanvatten waar zondag de vijfde manche voor de wereldbeker dames verreden wordt.de volgende dagen en weekends dan zijn er voldoende wedstrijden om naar mijn topvorm peil te groeien voor de komende kampioenschappen.


maandag 1 december 2008

wb koksijde


na mijn wedstrijd te laarne ben ik in de loop van de week toch ziek geworden nochtans had ik er alles aan gedaan om mij zo goed mogelijk te verzorgen na de wedstrijd om juist nie ziek te worden en alzo in koksijde optimaal aan de start te kunnen komen maar het heeft nie mogen zijn.

er had mischien wel iets meer ingezeten,in de wbmanche te koksijde maar in de startprocedure had ik het wiel van kufernaghel gekozen en die mist haar start compleet daar de start werd gegeven met de lichten procedure en niet met het traditieoneel revolverschot hanka daar geen oog voor en ze wachte nog op het revolverschot waardoor zij met enkele seconden vertraging is vertrokken en ik alzo terug een inhaal race voor de wielen kreeg geschoven en met maar een 80% van mijn mogelijkheden was het alles geven om toch nog een degelijke uitslag bij mekaar te fietsen en dat ik tenslotte op een 11°plaats eindigde nadat ik de sprint om de 10°plaats nipt verloren had vond ik zelf het beste wat erin zat vandaag na die gemiste start waar ikzelf geen schuld aan had.

gelukkig blijf ik op de elfde plaats staan van het wereldbekerklassement en blijf zo uitzicht behouden op een plaats binnen de toptien op het einde van het sezoen .

nu rij ik twee weken geen wedstrijd om terug de batterijen volledig op te laden en om dan in de komende wedstrijden terug alles te geven wat ik in mij heb in die drukke periode die er dan aankomt rond de jaarwisseling.

de volgende wedstrijd die ik betwist is vrijdag 19december te antwerpen om dan de zondag daarop de wbmanche in het franse nommay te betwisten.